8.12.08

κατάληψη της ελληνικής πρεσβείας στο λονδίνο

σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 9:30 καταλήφθηκε η είσοδος και ο περιβάλλων χώρος της ελληνικής πρεσβείας στο λονδίνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κρατική δολοφονία του αλέξανδρου γρηγορόπουλου στην αθήνα. η πρεσβεία εκκενώθηκε από το προσωπικό της αν και ο πρέσβης έμεινε μέσα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. κατέβηκε η ελληνική σημαία, κάηκε και αντικαταστάθηκε από μια μαυροκόκκινη που έμεινε εκεί για πέντε ώρες.
Image Hosted by ImageShack.us

η μαυροκόκκινη στον ιστό της πρεσβείας

γενικευμένη αστυνομική κινητοποίηση έγινε πολύ αργότερα καθώς σήμερα το πρωί είχε γίνει και εισβολή από ακτιβιστές στο αεροδρόμιο του stansted ενάντια στην επέκταση του αεροδιαδρόμου. ο δρόμος αργότερα αποκλείστηκε και από τις δύο πλευρές και οι διαδηλωτές έσπασαν σε τέσσερα κομμάτια, με τον κύριο όγκο- περίπου 40- να παραμένει στην είσοδο.

Image Hosted by ImageShack.us

βρετανοί μπάτσοι σε ελληνικό έδαφος [διπλωματικό άσυλο]

έγιναν δύο συλλήψεις στις 10 και μισή περίπου το πρωί και με την αποχώρηση άλλες τρείς συλλήψεις. φωνάχτηκαν συνθήματα ['το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει', 'η αλληλεγγύη όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών']. το γεγονός καλύφθηκε από το bbc-έχει αναρτήσει σχετικό video στο site του, από το sky ενώ παρόντες ήταν και ανταποκριτές ελληνικών εφημερίδων. παράσταση για τις συλλήψεις έγινε το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα του charing cross ενώ κανονίστηκε νομική βοήθεια για τους συλληφθέντες.

1 comment:

Mirandolina said...

Καλημέρα Λονδίνο.