19.4.07

- +

πέμπτη, αργά το απόγευμα. ο misha και ο rob πηγαίνουνε [για μια ακόμη φορά μαζί] στη μονάδα που βγάζει το γρήγορο αποτέλεσμα. η όλη διαδικασία, ένα τελετουργικό της φιλίας τους. κατεβαίνουν το waterloo road πλαισιωμένοι από αμφίθυμα σημάδια. μικρές σκούρες κηλίδες στον ουρανό αλλά και διαύγεια στο φως, μια διαύγεια ιαματική μετά από ένα χειμώνα σκληρό, σκληρό και για τους δύο. υπάρχει πάντα λόγος για να κατεβούν το δρόμο της μονάδας. ένα τουλάχιστον περιστατικό, μια τουλάχιστον πηγή ανησυχίας. κάθε φορά που φτάνουν εκεί, τα πράγματα είναι απλά κι ο χρόνος δε προλαβαίνει να τους αγγίξει.

μικρή αναμονή.
συμβουλευτική κουβέντα.
μικρή αναμονή.
αιμοδοσία.
μικρή αναμονή.
αποτέλεσμα.

μια ώρα αφού μπουν και δεκαπέντε λεπτά αφού δώσουν αίμα, ξέρουν. φθάνοντας στην πόρτα, ο misha ρωτάει.

-θα το κάνεις κι εσύ?
-ναι.
-υπάρχει λόγος?
-όχι. αλλά αφού είμαι εδώ, γιατί όχι?

το 'όχι' του rob είναι σίγουρο. χώρισε πριν από δύο χρόνια. από τότε τα βράδια φλερτάρει χωρίς σκοπό, σπάνια συνεχίζει κι ακόμα πιο σπάνια γαμιέται. πρόσφατα άρχισε να ξαναπροσεγγίζει την ιδανική πλην ξοφλημένη του αγάπη [ο ιδανικός του έρωτας. αυτός με τον οποίο θα ζούσανε μαζί, με όλο το πακέτο της ασφάλειας, σταθερότητας κτλ κτλ. ως τη μέρα που ο rob ανακάλυψε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια της ιδανικής του αγάπης ήταν μια σειρά από προδοσίες]. παρ' όλα αυτά είναι ο μόνος που μπορεί να εμπιστευθεί. κι ας ξέρει ότι δε θα συνεχίσουν ή ότι τον μοιράζεται με άλλους. είναι ο μόνος στον οποίο ακόμα παραχωρεί περιστασιακά το προνόμιο του σεξ χωρίς προφυλάξεις. όπως λέει, δεν υπάρχει θέμα. γι αυτόν, δεν υπάρχει ποτέ θέμα.

ο misha ζευγαρώνει όπως αναπνέει. όσες φορές το κάνει χωρίς προφυλακτικό, είναι συνήθως η αρχή ενός πολύ προσωπικού παιχνιδιού. όταν η ζωή του αδειάζει και τα πράγματα δείχνουν άτονα, τα περιστατικά του μη προφυλαγμένου σεξ αποδεσμεύουν το δυναμικό της αυτοκαταστροφής που θα φέρει την αυτοσυντήρηση που θα φέρει στην αυτοκαταστροφή. θα 'αρρωστήσει' γιατί αυτό που έκανε δε του άρεσε, γιατί βαριέται, θα 'αρρωστήσει' γιατί δεν ξέρει τι θέλει. όπως φέτος που ο σκληρός πούτσος ενός βελούδινου εραστή άφησε στο σεντόνι σημάδια από το αίμα του misha και το αλμυρό σπέρμα κάλυψε την πληγή μέσα του. μετά απο καιρό κι αφού ξαναβρέθηκαν πολλές φορές, ο βελούδινος εραστής του είπε ότι ήταν θετικός. στα σημάδια του σεντονιού ο misha 'είδε' την προαναγγελία της διάγνωσης. η αρχή του παιχνιδιού της αυτοκαταστροφής που θα φέρει την αυτοσυντήρηση που θα φέρει την αυτοκαταστροφή.

η κουβέντα με το σύμβουλο υγείας, μια απο τα ίδια.

τι σε φέρνει εδώ σήμερα?
είσαι σίγουρος ότι ήταν θετικός?
πόσες φορές?
το ρίσκο αυτής τη συμπεριφοράς είναι τόσο
έχουμε ωστόσο θαυμάσιες αγωγές
εικοσιπέντε με τριάντα χρόνια κι ακόμα μετράμε

...,αλλά είσαι προετοιμασμένος για ένα θετικό αποτέλεσμα?


βρίσκονται στην αίθουσα υποδοχής. αναμονή. και μετά στο θάλαμο. ενώ περιμένουν, τα μάτια τους παίζουν με τα μαύρα γράμματα στις χάρτινες εξεταστήριες λωρίδες. hiv ένα κάθετος hiv δύο hiv ένα κάθετος hiv δύο hiv ένα κάθετος hiv δύο hiv ένα κάθετος hiv δύο hiv ένα κάθετος hiv δύο hiv ένα κάθετος hiv δύο hiv ένα κάθετος hiv δύο hiv ένα κάθετος hiv δύο...όταν αρχίζουν να μπερδεύουν το ένα με το δύο, το i με το h και το v, έχουνε φτάσει στην άκρη του πακέτου με το φαρμακευτικό υλικό. ύστερα κοιτάνε ψηλά, έξω απ' το παράθυρο, τις μικρές γκρίζες κηλίδες του ουρανού. ένα στιγμιαίο τρύπημα στην άκρη του δαχτύλου. μετά και οι δύο, σε διαφορετικούς θαλάμους, βλέπουνε το αίμα τους να σχηματίζει ρίγες πάνω στο σωληνάκι και από κει να στάζει στη βάση της εξεταστήριας λωρίδας.

η αναμονή στην αίθουσα υποδοχής σύντομη. ο rob μπαίνει πρώτος. αργεί. ο misha σκέφτεται ότι έχει πιάσει την κουβέντα. οπτικοποιεί ξανά τη στιγμή που το αλμυρό σπέρμα του βελούδινου εραστή έκλεινε τη ματωμένη του πληγή. μουδιάζει. ακούει το όνομά του. ξαναμπαίνει μέσα κι αδειάζει το σώμα του στην καρέκλα του θαλάμου. ακολουθεί ο χρόνος μηδέν.

-αρνητικό. φαινόσουν ανήσυχος σήμερα. μπορείς να πάρεις μια βαθιά ανάσα. [ο σύμβουλος υγείας,... μια απο τα ίδια]

όταν βγαίνει, ο rob είναι ήδη καθισμένος στον καναπέ του χώρου υποδοχής. του χαμογελάει αλλά αυτός δεν ανταποκρίνεται. όταν ο misha φτάνει κοντά, τον ρωτάει:

-λοιπόν?
-όλα καλά.
-δηλαδή?
-αρνητικό. εσύ?
-προχώρησε και στη δεύτερη γραμμή. θα δώσω αίμα και από το χέρι. είναι μάλλον θετικό. δεν μπορώ να καταλάβω...

ο misha παραμένει όρθιος. 'μάλλον'..., δεν υπάρχει 'μαλλον'. η ανακούφισή του πνίγεται στον αιφνιδιασμό.

-πρέπει να περιμένουμε. ότι κι αν γίνει, είμαι εδώ.

κινούνται ξανά πάνω στο waterloo road. ψιλή βροχή. ο rob βουβός, προχωράει έχοντας στο μυαλό του μια μόνο πιθανότητα κάθετος πραγματικότητα. ο misha αποκαμωμένος από την πολύμηνη φθορά της αναμονής και απροετοίμαστος να διαχειριστεί την κρίση, γυρνάει προς το μέρος του:

-θα του μιλήσεις?
-όχι ακόμα. θα περιμένω μέχρι την τρίτη.
-θα έρθω μαζί σου.
-δε χρειάζεται. θα πάρω τηλέφωνο μόλις μάθω.
-σίγουρα?
-σίγουρα.

όπως είχε υποσχεθεί, ο rob τηλεφώνησε. στα λόγια του, σαστισμένα κι αβέβαια, αποτυπώθηκε το τελευταίο σημάδι μιας αγάπης ιδανικής πλην ξοφλημένης. έτσι όπως στεκόταν μόνος του. τρίτη απόγευμα. έξω από τη μονάδα που έβγαλε το γρήγορο αποτέλεσμα.

8 comments:

Queerdom said...

Ουφ..Ξέρεις, έχουμε πάντα την αίσθηση ότι είμαστε άτρωτοι, ότι δεν θα συμβεί σε μας, και μετά..απλά συμβαίνει και η ανθρώπινη υπόστασή μας θίγεται από κάθε πλευρά. Ειδικά για τους γκέι άντρες (γιατί ομολογουμένως ως λεσβία έχω λιγότερους λόγους να ανησυχώ), πρέπει να έχει γίνει ένας μόνιμος φόβος, μια ακόμα μέθοδος αυτοκαταστροφής, μια ρώσικη ρουλέτα αλμυρού σπέρματος από βελούδινους εραστές..Και το στίγμα φτάνει να είναι μεγαλύτερο από την ίδια την αρρώστια..Μεγάλο θέμα, άλλη φορά..

athento said...

η ζωή είναι αυτή..
- +

αμβρόσιος said...

queerdom,

μερικές φορές ισχύει αυτό που λες για το στίγμα..

athento.
γειά σου αγορίνα μου, μ αρέσουν πολύ όσα μας χαρίζεις τον τελευταίο καιρό .

3 parties a day said...

Μεγάλο θέμα φυσικά, αλλά εγώ θα σταθώ στον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και στον τρόπο που γράφεις· ένα μίγμα αυθορμητισμού και εγκεφαλικότητας.
Εντυπωσιακό.

les_boi said...

υπέροχος

boywalkinginthewoods said...

αυτή η γνώση
πρέπει να μοιραστεί
αυτή η γνώση είναι
ουσιαστικά η μόνη που
πρέπει να μοιραστεί

alximist said...

well, I could say al lot.
but maybe another time...
take care

αμβρόσιος said...

the more we talk about it, the better.